18 Σεπτεμβρίου, 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 19ΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χολαργός 17/9/2019



Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού δήλωσε ομόφωνα, απερίφραστα και κάθετα την αντίθεσή του στην δημιουργία και λειτουργία δέκατου ένατου τμήματος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, από την πρώτη στιγμή που αυτό ετέθη υπό τη μορφή ακόμη πρότασης από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις 18 Ιουνίου 2019 κατά τη διάρκεια του Σχολικού Συμβουλίου. Η στάση αυτή παρέμεινε σταθερή και σε οποιαδήποτε μετέπειτα συζήτηση ή συνάντηση με αρμοδίους φορείς. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στο εν λόγω Σχολικό Συμβούλιο άρνηση και αντίδραση εξέφρασε και μερίδα εκπαιδευτικών και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής.
Η σχολική μονάδα του 1ου Δημοτικού Χολαργού είναι η πολυπληθέστερη και πιο επιβεβαρυμένη στην επικράτεια. Λειτουργεί με δεκαοκτώ τμήματα και τετρακόσια είκοσι δύο παιδιά σε ένα χώρο (αίθουσες, προαύλιο, τουαλέτες και μετέπειτα τραπεζαρία) που είναι κατασκευασμένος για να φιλοξενεί τον μισό αριθμό παιδιών. Η δημιουργία και λειτουργία ενός επιπλέον τμήματος που αυξάνει τον αριθμό των παιδιών στα τετρακόσια τριάντα πέντε μας προκαλεί δέος. Ήδη στα παιδιά μας έχουν απαγορευθεί ενεργητικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων διότι λόγω του πλήθους των προαυλιζομένων παιδιών είναι αυξημένος ο κίνδυνος ατυχημάτων. Κάτι που είναι σε γνώση των αρμοδίων.
Οι γονείς διεκδικούμε το καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης για τα παιδιά μας σε όλους τους τομείς (εκπαιδευτικά, χωροταξικά). Κρατήσαμε μέχρι σήμερα χαμηλούς τόνους πιστεύοντας στην αρχή του διαλόγου και της συνεργασίας κι ελπίζοντας ότι θα εισακουστούμε. Ανακαλύψαμε ωστόσο ότι τόσο η Διεύθυνση του Σχολείου όσο και οι ιθύνοντες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας αδιαφορούν πλήρως για τις θέσεις μας και για τα παιδιά μας, ερμηνεύουν κατά το δοκούν διατάξεις κι εξυπηρετούν σκοπούς που μας είναι άγνωστοι, όμως απέχουν δραματικά από τα δικαιώματα των παιδιών μας για τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, κινούμενοι μάλιστα πολλές φορές παράτυπα.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές από όπου κι αν προέρχονται! Απέχουμε των πολιτικών και μικροπολιτικών τακτικών διότι πιστεύουμε ότι δεν έχουν θέση στο χώρο του σχολείου και απαγορεύουμε σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί τα παιδιά μας για ίδιους σκοπούς ή στόχους.
Επιφυλασσόμεθα για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας για την προφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού που είναι τα παιδιά μας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού