03 Δεκεμβρίου, 2021

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 17:30 το Genderhood διοργανώνει την επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού οδηγού για γονείς Συναι/no: Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη συναίνεση:

 

  • Θα παρουσιαστεί ο ψηφιακός οδηγός για γονείς με τίτλο «Συναι/no: Οδηγός για Γονείς, Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά»

Το ψηφιακό υλικό δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Συναι/no, του πρώτου εκπαιδευτικού κουτιού για την πρόληψη της κακοποίησης στα παιδιά, το οποίο αναμένεται να παραχθεί εντός του 2022. Ο οδηγός για γονείς παράχθηκε από τη διεπιστημονική ομάδα του Genderhood, με χρηματοδότηση από την κοινότητα πολιτών που συνείσφεραν στην καμπάνια crowdfunding με τίτλο «Genderhood: Φτιάχνουμε μαζί ένα κουτί για την συναίνεση» (Απρίλιος-Μάιος 2021).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας – Συνδιοργανωτές: «Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο». Πρόκειται για ένα μουσείο που είναι αφιερωμένο στo παιδί και στους τρόπους που το κάνουν πιο ευτυχισμένο και αυτόνομο.

  • Θα υλοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο για γονείς παιδιών 6-12 ετών.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των γονέων με τις έννοιες της συναίνεσης και της σωματικής αυτονομίας και η εμπερίεξη αυτών σε καθημερινές πρακτικές. Παράλληλα, επιδιώκεται η ενθάρρυνση των γονέων, σε ένα νέο συναινετικό μοντέλο ανάπτυξης των παιδιών. Στη συνέχεια, η διαδραστική φύση των δραστηριοτήτων αποσκοπούν στην ενδυνάμωση των γονέων παρέχοντας κατάλληλα εργαλεία και εφόδια ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά σε κλίμα συναίνεσης.

Εκπαιδεύτρια: Λαμπρινή Γεωργίου, Υπεύθυνη Έμφυλης Ισότητας & Ενσωμάτωσης, Genderhood
Συντονισμός: Σοφία Κωνσταντοπούλου, Υπεύθυνη Διαχείρισης & Επικοινωνίας, Genderhood

Ημέρα & ώρα: Παρασκευή 3/12, 17:30-20:30

Τοποθεσία: «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»
Συνδιοργανωτές: «Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, 106 75 Aθήνα

Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ