05 Οκτωβρίου, 2022

Χωρίς Εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής φέτος το Σχολείο μας

 Αθήνα 04.10.2022

Από:
Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού
1syllogos@gmail.com
Τηλ 6932799511

Προς:
1) Υπουργείο Παιδείας, Γραφείο Υπουργού (protocol@minedu.gov.gr)
2) Περιφερειακή Δ/νση Α/Θμιας & Β/Θμιας Εκπαίδευσης Αττικής (mail@attik.pde.sch.gr)
3) Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας (mail@dipe-v-ath.att.sch.gr)
Κοινοποίηση:
1) Διεύθυνση 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (holargou1@gmail.com)
2) Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού (enosigoneonpx@gmail.com)
3) Γονείς και κηδεμόνες 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού
4) Σύλλογος Διδασκόντων 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού
5) Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (contact@pesyth.com)
6) Συνήγορος του Πολίτη (press@synigoros.gr)
7) Τοπικά μέσα και ιστοσελίδες
-------------------------------------------
Θέμα: Αίτημα για άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικού στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Χολαργού (18 θέσιο - 385 μαθητές/τριες).
------------------------------------------
Αγαπητή κα Κεραμέως, κ. Κόσυβα, κ. Μπαμπαρούτση
Σήμερα 04.10.22, 3 εβδομάδες από την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία, και σε συνέχεια της πρώτης επιστολής μας για το ίδιο θέμα, ενημερωθήκαμε από τη Β’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, ότι κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς δε θα τοποθετηθεί εκπαιδευτικός με την ειδικότητα της Θεατρικής Αγωγής στο Σχολείο μας (το μεγαλύτερο σχολείο του Δήμου μας) με την αιτιολογία ότι υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τους περισσεύουν ώρες και θα απασχολούν οι ίδιοι τα παιδιά.
Γνωρίζουμε όλες και όλοι ότι η μόρφωση είναι συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών και σαφής υποχρέωση της Πολιτείας να την παρέχει.
Οι ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ (Θεατρική Αγωγή, Φυσική Αγωγή, Μουσική, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί κλπ), έχουν θεσμοθετηθεί και υπάρχουν ακριβώς για να προσφέρουν την ειδική ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών.
Ως Γονείς, έχουμε το δικαίωμα αλλά κυρίως την υποχρέωση να λειτουργούμε με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των παιδιών μας, αυτή δηλαδή που η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να μας παρέχει.
Η μη κάλυψη των κενών από τους σχετικούς εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, στην προκειμένη της Θεατρικής Αγωγής, στρέφεται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, είναι αντιπαιδαγωγική και βρίσκει το σύνολο της Κοινότητας του Σχολείου μας (Μαθητές/τριες, Γονείς, Εκπαιδευτικοί) αντίθετη.
Καθώς έχει χαθεί ήδη πολύτιμος διδακτικός χρόνος από την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, και καθώς αυτές τις μέρες καλύπτονται οι κενές θέσεις ειδικοτήτων,
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής στο σχολείο για την κάλυψη του κενού γνωστοποιώντας σας ότι θα διεκδικήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά που η πολιτεία μας παρέχει προς αυτήν την κατεύθυνση κοινοποιώντας ταυτόχρονα το θέμα και προς τα ευρύτερα ΜΜΕ και τους κοινωνικούς φορείς.
Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού
Πρόεδρος Γραμματέας
Γιώργος Γερογιάννης Τατιάνα Καλατζή